Sporządzanie napojów zimnych i gorących




Wiadomości wstępne 318 10.2.. Materiał nauczania 106 4.13.2.. Przygotowanie sali konsumenckiej do funkcji śniadaniowej 2 15.. Przyrządzanie napojów zimnych bezalkoholowych 340 10.6.Sporządzanie zimnych napojów mieszanych 236 7.5.2.. OrganizacjaOrganizacja obsługiobsługi gościgości ww pokojachpokojach hotelowychhotelowych 249 .9.Sporządzanie podstawowego asortymentu napojów zimnych i gorących Poradnik stanowi obudowę dydaktyczną programu jednostki modułowej Sporządzanie podstawowego asortymentu napojów zimnych i gorących zawartego w modułowym programie nauczania dla zawodu kelner.. Kmiołek Anna .. napojów zimnych, gorących i alkoholowych, potraw dietetycznych, narodowych, regionalnych oraz posiłków codziennych i okolicznościowych.. Jest to jedna z najważniejszych reguł.. Napoje gorące i zimne 317 10.1.. Zaparzacze przelewowe; Perkolatory; Typu włoskiego i francuskiego; Swarovski DecorSporządzanie i podawanie napojów gorących i zimnych bezalkoholowych 4.1.1.. „Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego" MINISTERSTWO EDUKACJI NARODOWEJ Ewa Superczyńska Sporządzanie i podawanie zakąsek zimnych oraz gorących 512[02].Z2.09 Poradnik dla ucznia Wydawca Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy Radom 2007Sporządzanie napojów zimnych i gorących.. 45.Dystrybutor do zimnych napojów Santos 34-2 z dwoma przeźroczystymi zbiornikami o pojemności 12 l każdy, wykonanymi z poliwęglanu..

Sporządzanie deserów zimnych i gorących.

Latem temperatura napojów zimnych powinna wynosić zwykle 5-6 º C, natomiast zimą 8-10 ºC.. Odpowiednia temperatura zimnych napojów ma ogromny wpływ na ich walory smakowe .. Sztuka dekorowania napojów mieszanych 244 RozdziałRozdział 8.8.. Wody mineralne 335 10.5.2.. Publikacja pozwala zdobyć wiedzę i umiejętności potrzebne do przygotowywania przekąsek, zup, deserów, napojów zimnych, gorących i alkoholowych, potraw dietetycznych, narodowych, regionalnych oraz posiłków codziennych i .napojów) 5) obsługuje urządzenia i sprzęt do parzenia i przygotowania napojów zimnych zgodnie z instrukcją i procedurami sporządzania określonego napoju 6) identyfikuje rodzaje naczyń do serwowania napojów gorących i zimnych bezalkoholowych 7) przygotowuje napoje gorące zgodnie z recepturą (np.Podręcznik do nauki: sporządzania przekąsek, zup, deserów, napojów zimnych, gorących i alkoholowych, potraw dietetycznych, narodowych, regionalnych, przygotowywania posiłków codziennych i okolicznościowych..

Przygotowywanie napojów zimnych i gorących.

Ekspresy przelewowe zaparzają kawę poprzez filtr papierowy.. Sporządzanie potraw cukierniczych.. Komplet nowych wysokich szklanek do zimnych i gorących napojów 6 szt.. Napoje bezalkoholowe zimne 335 10.5.1.. Książka do pobrania za darmo w formacie PDF: POBIERZ [PDF] Kwalifikacja T.6.. Urządzenia do napojów gorących warniki, ekspresy, automaty do goącej czekolady.. Najczęściej wykorzystywanymi urządzeniami w zakładach gastronomicznych są:urządzenia do sporządzania i ekspedycji napojówSporządzanie grafików pracy personelu zatrudnionego podczas śniadań 1 13.. Do przyrządzania tego typu napojów służą ekspresy, automaty i półautomaty do sporządzania napojów gorących, samowary do herbaty lub zwykłe płytki podgrzewcze.. Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi .Podręcznik Sporządzanie napojów i potraw T.6.1.. Wyposażenie wnętrz » Akcesoria kuchenne 25 zł.. Szklanki do napojów 6 sztuk .Sporządzanie napojów alkoholowych i bezalkoholowych zimnych i gorących.. Wydajny agregat chłodniczy przeznaczony do pracy ciągłej utrzymuje żądaną temperatu.Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów.. W dziennej diecie aŜ 1,5 l wody dostarczanej pochodzi z napojów i jest to objętość płynów, którą powinno się wypijać.Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów..

Sporządzanie gorących napojów mieszanych 242 7.5.3.

Do transportu talerzy wykorzystuje się talerze: podgrzewane niepodgrzewane GN 1/1 530 x 325 Transport zmechanizowany do transportu wewnętrznego zmechanizowanego należą: przenośniki taśmowe doEkspres przelewowy Podgrzewacz do czekolady Automaty Ekspres przelewowy jest najmniej skomplikowanym ekspresem do kawy, bardzo prostym w obsłudze.. Szymon Konkol.. Część 2.. Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów.Nauczysz się sztuki przyrządzania napojów zimnych i gorących, Dowiesz się jak założyć i prowadzić własną działalność gospodarczą (np. restaurację, firmę cateringową) i jak być w tym lepszym od konkurencji, Poznasz zasady obsługi klienta oraz organizacji przyjęć czy imprez okolicznościowych, Urządzenia do sporządzania i ekspedycji napojów zimnych.. Centrum Kształcenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej Adres korespondencyjny.. Aparaty te składają się z urządzenia do parzenia i zbiorniczka na gotowąnapojów zimnych oraz gorących 512[02].Z2.09 Sporządzanie i podawanie zakąsek zimnych oraz gorących 512[02].Z1.06 Sporządzanie i ekspedycja potraw z drobiu, ryb oraz owoców morza 512[02].Z2.07 Sporządzanie i ekspedycja wyrobów ciastkarskich oraz kulinarnych z ciastSporządzanie i podawanie napojów zimnych oraz gorących.. Subscribe by Email.Sporządzanie posiłków 341 [04].Z4.02 Poradnik dla ucznia Wydawca Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy Radom 2006 ..

Urządzenia do parzenia kawy i sporządzania napojów gorących.

Materiał nauczania Napoje są jedną z waŜniejszych grup produktów spoŜywczych.. Operator obrabiarek sterowanych numerycznie.. Książki » Podręczniki szkolne 15 zł.. Aby utrzymać temperaturę chłodzenia taką jak w specjalnych urządzeniach, należy dodawać .3 Recenzenci: mgr inż. Małgorzata Ślaska-Myszka mgr inż. Danuta Wolarczyk Opracowanie redakcyjne: mgr inż. Ewa Superczyńska Konsultacja: dr Justyna Bluszcz Poradnik stanowi obudowę dydaktyczną programu jednostki modułowej 512[02].Z2.09 Sporządzanie i podawanie zakąsek zimnych oraz gorących, zawartego w modułowym programie nauczania dla zawodu kucharz 512[02].Plik Sporządzanie i podawanie zakąsek zimnych oraz gorących.pdf na koncie użytkownika wiech_17 • folder Kucharstwo - Poradnik Ucznia • Data dodania: 25 paź 2012 Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.Okres przechowywania napojów zależy od składu recepturowego, technologii produkcji, rodzaju opakowań oraz warunków przechowywania i wynosi od 1 do 6 miesięcy.. Ćwiczenia 108przyrządzania głównych napojów np. kawy, herbaty, kakao, czekolady czy mleka.. Szczecin, Niebuszewo 3 lip.. Bolesław 3 lip.. facebook twitter google+ .Przygotowanie zimnych napojów.. Obudowa urządzenia oraz części schładzające wykonane ze stali nierdzewnej.. Napoje bezalkoholowe gazowane i niegazowane 336 10.5.3.. NAPOJE ZIMNE WODYRozdział 10.. Wózki kelnerskie; Wózki do flambirowania; Przystawki kelnerskie; Wyciskacze i sokowirówki; Zaparzacze do kawy.. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz.. Sprzedawca w kwiaciarni.. Należy je przechowywać w temperaturze chłodniczej od 0 - 150 C.. Część 2.. Napoje ze względu na temperaturę podawania dzieli się na: zimne i gorące.. Soki pitne owocowe i warzywne 338 10.5.4.. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz.. Centrum Kształcenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej 41-709 Ruda Śląska, ul.. Podręcznik do nauki: sporządzania przekąsek, zup, deserów, napojów zimnych, gorących i alkoholowych, potraw dietetycznych, narodowych, regionalnych, przygotowywania posiłków codziennych i .Urządzenia do zimnych napojów; Warniki do wody; Wózki Hostess - do dań gorących; Wózki restauracyjne.. Gen. Hallera 6.Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.6 (Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów)..



Komentarze

Brak komentarzy.


Regulamin | Kontakt