Technologia gastronomiczna test z warzyw




Materiał do utrwalenia znajduje się w książkach z technologii (str. 280 - 282 ) lub w zeszytach osobistych.5 Wstęp Niniejsza publikacja przeznaczona jest dla nauczycieli przedmiotów technologia gastronomiczna z towaroznawstwem do kszta cenia w zawodzie kucharza 512[02] oraz technologia gastronomiczna do kszta cenia w zawodzie technika ywienia i gospodarstwa domowego 321[10].. Wydawnictwa polskie i anglojęzyczne.. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz.. Szkoła Ponadpodstawowa.. TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM Klasy 2TŻ1, 2TŻ2 Moduł - dział -temat L.p.. W poradniku zamieszczono: 1.. Zastosowanie Zastosowanie jajjaj ww produkcjiprodukcji .Szukasz prac z przedmiotu technologia gastronomiczna?. Te i inne publikacje do nauki zawodów: technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz, technik .. gastronomicznych Kwalifikacja T.4 Testy i zadania praktyczne.. Księgarnia Bankowa.pl realizuje zamówienia dla pracowników naukowych, uczelni, firm, kancelarii, bibliotek i innych instytucji.WYKŁADY 1.. Kucharz.. Wiadomości możesz uzupełnić z podręcznika Anny Kmiołek-Gizara „Sporządzanie potraw i napojów" część 2., strony: 103 -118.Plik SPOSOBY ROZDRABNIANIA WARZYW.doc na koncie użytkownika ZlotaKasienka • folder Technologia Gastronomiczna • Data dodania: 31 sie 2014 Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.Zakąski z drobiu, ryb i podrobów..

Zakąski z jaj, warzyw oraz serów.

Do grupy kwasów tłuszczowych nienasyconych zaliczamy kwasy: a. Stearynowy i linolenowy b. Linolenowy i .Test - Zakąski.. Po dział I charakterystyka deserów .Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem na Allegro.pl - Zróżnicowany zbiór ofert, najlepsze ceny i promocje.. Kup na bookland.com.pl i zyskaj 15% rabatu, 30 dni na zwrot, darmową wysyłkę w 24h lub darmowy odbiór w księgarni jeszcze dzisiaj.Test sprawdzający wiadomości z klasy II technologia gastronomiczna z obsługą konsumenta 1.. Technik technologii żywności.. Z ciasta francuskiego i kremu cytrynowego.. Zapoznaj się z treścią nauczania w pliku.. Właściwościami fizycznymi towarów są:Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem.. Zosta a opracowana na podstawie programów nauczania w zawodach kucharza 512[02]/T-4,TU,SP/MENiS/ oraz technika ywienia i .Zgodnie z planem nauczania dla zawodu kucharz małej gastronomii na zaję-cia z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem przeznaczono 8 godzin w cyklu nauczania w szkole dla młodzieży.. Co to jest układ funkcjonalny zakładu gastronomicznego?. 2.Podział sosów gorących: a)sosy zagęszczane zawiesiną:-chrzanowy-pomidorowy-grzybowy-koperkowy b)sosy zagęszczane zasmażkami: I stopnia (sos beszamelowy) II stopnia (sos:grzybowy,pomidorowy .Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem W zeszycie przedmiotowym opracuj notatkę do tematu, korzystając z zamieszczonych materiałów..

Brokuł jest to warzywo: (1 pkt.)

Sprawdź w Sciaga.pl.. Duszenie jest połączonym procesem: a.. (1 pkt.). Desery 15 godz. 41 -45 46-50.. Część 2.Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Dział nr 3. to: Charakterystyka procesu produkcyjnego.. Zdjęcie notatki wyślij na adres mailowy kucharz.cukiernik.zskamień@op.pl Lekcja 7,8,9. a .Test diagnozujący wiadomości klasy I technikum żywienia i usług gastronomicznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem 1.. Zakłada się, że zajęcia edukacyjne zostaną przeprowadzone w wymiarze 300 godzin w realizacji całego cyklu na-uczania.Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem.. Treści nauczania: Wiadomości wstępne z technologii gastronomicznej, pojęcie jakości i bezpieczeństwa żywności, etapy procesu technologicznego w zakładach żywienia zbiorowego, krótka charakterystyka podstawowych surowców i ich zastosowanie.z różnych grup surowców (warzyw, owoców, grzybów, mleka, jaj, mąki, kasz, mięsa zwierząt rzeźnych, drobiu i ryb).. Egzamin zawodowy.. Tutaj znajdziesz największa bazę wypracowań, konspektów, streszczeń i pomocy szkolnych w Polsce.. Nauczyciel korzystający może dokonać ewaluacji i wprowadzić konieczne zmiany tak, aby stopień trudności był dostosowany do możliwości uczniów.. Test z towaroznawstwa ogólnego 1.. Z mąki i cukru.. B. Z owoców i bitej śmietany.. A przestrzenne powiązanie ze sobą pomieszczeń B przestrzenne powiązanie ze sobą komór chłodniczych C przestrzenne powiązanie ze sobą magazynów D przestrzenne powiązanie ze sobą dróg .Dokonując podziału warzyw uwzględniając cechy botaniczne zwrócisz uwagę na : Warzywa w technologii gastronomicznej..

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem - klasa I / WARZYWA / 1.

Gotowanie w mikrofali 2.. Temat wykładu: Surowce w technologii gastronomicznej, ich przechowywanie i magazynowanie.. Miodu, cynamony i ryżu.. Warzywa to rośliny zielne (jednoroczne, dwuletnie lub wieloletnie), które służą człowiekowi za pokarm bezWartość odżywcza warzyw i owoców Wartość odżywcza warzyw i owoców wynika przede wszystkim z zawartości witamin, składników mineralnych i błonnika.. Zakres treści Zapoznanie z PSO Kryteriami 1 egzaminu zawodowego Powtórzenie wiadomości z klasy I 2 Powtórzenie wiadomości .. Warzywa z dipami 223 SPIS TREŚCI Spis treści 5.. 1.Zakąskami nazywamy wyroby kulinarne: A.. Wejdź i znajdź to, czego szukasz!TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM PODRĘCZNIK CZĘŚĆ 1.. Ułatwi Ci wykonywanie różnych potraw z pomocą receptury gastronomicznej.. Warzywa są to rośliny zielone, których różne części mogą być wykorzystywane jako pokarm.. a) PRAWDA b) FAŁSZ.. Kwalifikacja HGT.02.. Warzywa w technologii gastronomicznej DRAFT.. Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych.. Potrawy Potrawy smażone,smażone, duszoneduszone ii zapiekanezapiekane zz warzywwarzyw,, ziemniakówziemniaków ii grzybówgrzybów 225 .. 6 TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM CZ. 1.. Mleka .W A R Z Y W A Materiały e-learningowe do nauki przedmiotu: Autor opracowania: mgr inż. K. Matłosz technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w Zespole Szkół Gospodarczych w Rzeszowie 1..

Bardziej szczegółowoSałatki z warzyw 221 6.4.5.

Z różnych surowców o pikantnym smaku pobudzającym apetyt.. Zgodnie z wymaganiami do nowych egzaminów zewnętrznych, test sprawdza wiedzę i stopień zrozumienia nauczanych treści.. Cukiernik Kwalifikacja T.6 Repetytorium i testySprawdzian wiadomości z technologii gastronomicznej z obsługą konsumenta w klasie II TŻ i GD - Dział „Jaja" Grupa I 1.Skorupa jaja zbudowana jest głównie z: A.siarczanu magnezu B.węglanów i fosforanów wapnia i magnezu C.węglanów sodu i potasu D.siarczku żelaza 2.Komora powietrzna: A.powiększa się podczas przechowywania jaj B.zmniejsza się podczas przechowywania jaj C.nie .TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM Klasy 2TŻ1, 2TŻ2.. Przygotowywanie i Wydawanie Dań.. Gotowania i pieczenia d.. Smażenia i gotowania b. Pieczenia i gotowania c.. Temat: Potrawy smażone, duszone i zapiekane z warzyw, ziemniaków i grzybów.Testy moża wykorzystać do utrwalania materiału na lekcjach, jako zadania domowe oraz jako zadania na sprawdziany.. Zakąski można przygotować z następujących surowców: A. Obieralnia warzyw i owoców nie może się krzyżować ze zmywalnią B. Pomieszczenia ekspedycyjne mogą się krzyżować ze zmywalnią naczyń kuchennych C. Zmywalnia naczyń może krzyżować się z obieralnią warzyw i owoców 6.. Witaminy zawarte w warzywach i owocach to głównie witamina C i prowitamina witaminy A (β-karoten) oraz witaminy z grupy B. Warzywa i owoce są jedynymi, spośród1.Sosy gorące-podobnie jak zupy składają się z wywaru,składnika głównego,podprawy i przypraw.Podstawą sosów gorących są wywary warzyw oraz esencjonalne wywaru z mięsa zwane bulionami.. Ponad 100 tysięcy materiałów dla szkoły podstawowej, średniej oraz z zakresu studiów.Test - warzywa, ziemniaki, grzyby Test obejmuje wiadomości dotyczące I-go półrocza Przedmiot: zasady żywienia i technologia gastronomiczna, Klasa: druga, technikum hotelarskie, W pytaniach z wyborem należy zakreślić kółkiem lub krzyżykiem wybraną odpowiedź.Technologia Gastronomiczna z Towaroznawstwem.. Wymagania wstępne, czyli wykaz niezbędnych umiejętności i wiedzy, które powinieneś miećTest sprawdzający wiedzę dla klasy IV Technikum Gastronomicznego z technologii gastronomicznej - działu DESERY.. Kwalifikacja HGT.02.. Test sprawdzający.. Scharakteryzuj poniższe pomieszczenia produkcyjne: Kuchnia właściwa:technologia gastronomiczna z towaroznawstwem - klasa 2 bs Utrwalenia wiadomości o etapach produkcji mleka spożywczego, a także o cechach fizycznych i organoleptycznych mleka surowego.. a) liściowe b) cebulowe c) kapustne d) rzepkowate..



Komentarze

Brak komentarzy.


Regulamin | Kontakt