Rynek gastronomiczny w polsce gfk




Restauracje odwiedzamy częściej i wydajemy na nie więcejBranża gastronomiczna w Polsce rozwija się bardzo dynamicznie, a jej wartość stale rośnie.. Szacuje się, że jego wartość w bieżącym roku osiągnie 36,12 mld zł, co względem poprzedniego roku oznacza wzrost przekraczający 10,5 pp.Według raportu GfK „Rynek gastronomiczny w Polsce 2018" odsetek Polaków odwiedzających punkty gastronomiczne wzrósł w roku 2018 w porównaniu z rokiem poprzednim o ponad 20 proc., osiągając najwyższy poziom od dziesięciu lat.. Innowacyjne rozwiązania z zakresu analityki dostarczają odpowiedzi na najważniejsze pytania biznesowe dotyczące konsumentów, rynków, marek i mediów - teraz i w przyszłości.. Restauracje odwiedzamy częściej i wydajemy na nie więcejGfk: Rynek gastronomiczny od ponad dekady jedną z lepiej rozwijających się branży.. Do najpopularniejszych typów lokali odwiedzanych przez…Statystyczny Polak, który ukończył 15. rok życia, lokal gastronomiczny odwiedza cztery razy w miesiącu.. Takie dane płyną z jubileuszowej 20. edycji raportu „Rynek Gastronomiczny w Polsce" przygotowanego przez GfK.. Takie dane płyną z jubileuszowej 20. edycji raportu „Rynek Gastronomiczny w Polsce" przygotowanego przez GfK.Łączymy dane z naukowym podejściem.. Z wyjątkiem lokali zaliczanych do kategorii klubów nocnych, w każdym z segmentów rynku gastronomicznego w ciągu ostatnich 12 miesięcy .Częściej niż kiedyś decyduje się także na zmianę miejsca konsumpcji i nie ogranicza się już wyłącznie do ulubionych typów lokali..

W porównaniu do 2016 roku rynek gastronomiczny w Polsce wzrósł o ponad 10,5%.

Oznacza to, że jego wartość w przeciągu dwóch dekad potroiła się.- Odsetek Polaków odwiedzających punkty gastronomiczne wzrósł w roku 2018 w porównaniu z rokiem poprzednim o ponad 20 proc., osiągając najwyższy poziom od dziesięciu lat.. Również średnie wydatki po raz pierwszy przekroczyły poziom 100 złotych na osobę.. W 2007 r. wartość ta wyniosła około 20 mld zł, co jest wzrostem o około 7 mld zł w stosunku do roku poprzedniego.GfK: W 2016 r dynamiczny rozwój gastronomii w Polsce (raport) - W porównaniu do roku ubiegłego rynek gastronomiczny w Polsce wzrósł o ponad 9 pp.. Informacje archiwalne dostępne są wyłącznie dla naszych subskrybentówTakie dane płyną z 20. edycji raportu „Rynek gastronomiczny w Polsce" przygotowanego przez GfK.. 11 grudnia 2018 - by Milena Kaszuba-Janus.. względem roku ubiegłego.. Liczba aktywnych placówek całorocznych wzrosła o 4 pp.. W ubiegłym roku zwiększyła się liczba punktów w każdym z segmentów rynku gastronomicznego, z wyjątkiem lokali zaliczanych do .Całkowita wartość rynku gastronomicznego w Polsce szacowana na rok 2018 wzrosła o ponad 10 p.p.. Deklaracje konsumenckie odzwierciedlają dane z rynku.. Jako partner w dziedzinie analityki gwarantujemy klientom na całym świecie Growth from Knowledge (Wzrost dzięki wiedzy).Rynek Gastronomiczny w Polsce lipiec-sierpień 2017..

Jest wart niemal 36,12 mld zł - wynika z raportu GfK „Rynek gastronomiczny 2017".

Całkowita wartość rynku gastronomicznego w Polsce szacowana na rok 2018 wzrosła o ponad 10 p.p.. Ostatnie lata stały pod znakiem dynamicznego rozwoju polskiej gastronomii.. Według badań GFK Polonia, wartość rynku gastronomicznego w Polsce ciągle wzrasta.. Polacy wyraźnie chętniej chodzą do lokali gastronomicznych .Polski rynek gastronomiczny wart już 36 mld zł (raport) Jak informuje GfK, w porównaniu do roku ubiegłego rynek gastronomiczny w Polsce wzrósł o ponad 10,5 proc. i jest wart niemal 36,12 mld zł.RAPORT ANALIZA RYNKU.. Zwiększyła się również liczba punktów gastronomicznych, szczególnie w segmentach restauracji i restauracji hotelowych oraz punktów sezonowych.. Rynek gastronomiczny w Polsce w 2019 roku po raz kolejny odnotował wzrost wartości sprzedaży względem ubiegłego roku, utrzymując tempo wzrostu wyższe niż rynek detaliczny FMCG.. Od początku kariery zawodowej związana z badaniami rynku i doradztwem w branży FMCG.. Również średnie wydatki po raz pierwszy przekroczyły poziom 100 złotych na osobę - wynika z raportu GfK "Rynek gastronomiczny w Polsce 2018".Wykazany w raporcie GfK Polonia pt. „Rynek gastronomiczny w Polsce 2018" ponad 10 proc. wzrost wartości rynku w zeszłym roku widoczny był we wszystkich segmentach rynku, ale szczególnie korzystna sytuacja była obserwowana w różnego typu restauracjach.Według raportu GfK „Rynek gastronomiczny w Polsce 2018" odsetek Polaków odwiedzających punkty gastronomiczne wzrósł w roku 2018 w porównaniu z rokiem poprzednim o ponad 20 proc., osiągając najwyższy poziom od dziesięciu lat..

Raport GFK.W porównaniu do roku ubiegłego rynek gastronomiczny w Polsce wzrósł o ponad 10,5 p.p.

Miesięcznie na jedzenie i napoje w punktach HoReCa wydaje średnio 130 zł, czyli znaczni.. względem roku ubiegłego.. Zwiększyła się również liczba punktów gastronomicznych, szczególnie w segmentach .Warszawa, 07.12.2017 (ISBnews) - Rynek gastronomiczny w Polsce wzrósł o ponad 10,5 pkt proc. wobec poprzedniego roku do ok. 36,12 mld zł, wynika z raportu GFK "Rynek gastronomiczny 2017".Jak wynika z raportu sporządzonego przez GfK, wartość polskiego rynku gastronomicznego w 2017 roku wyniosła ponad 36 mld PLN.. rośnie w siłę Rynek gastronomiczny jest jednym z niewielu rynków w Polsce, który co roku, od ponad dekady, notuje mniej lub bardziej dynamiczny wzrost.Częściej niż kiedyś decyduje się także na zmianę miejsca konsumpcji i nie ogranicza się już wyłącznie do ulubionych typów lokali.. Również średnie wydatki po raz pierwszy przekroczyły poziom 100 złotych na osobę.Według raportu GfK „Rynek gastronomiczny w Polsce 2018" odsetek Polaków odwiedzających punkty gastronomiczne wzrósł w roku 2018 w porównaniu z rokiem poprzednim o ponad 20 proc., osiągając najwyższy poziom od dziesięciu lat.. W GfK Polonia koordynuje prace Zespołu Strategic .GFK opublikował raport "Rynek gastronomiczny 2017", z którego wynika, iż liczba aktywnych placówek całorocznych wzrosła o 1,8 pkt proc. Z wyjątkiem lokali zaliczanych do kategorii klubów nocnych, pubów i sieci fast food, w każdym z segmentów rynku gastronomicznego w ciągu ostatnich 12 miesięcy zwiększyła się liczba punktów.Częściej niż kiedyś decyduje się także na zmianę miejsca konsumpcji i nie ogranicza się już wyłącznie do ulubionych typów lokali..

Z najnowszego raportu GfK wynika[1], że rodzimy rynek gastronomiczny wart jest aż 36,6 mld zł.

Gastronomia pozostaje branżą szczególnie rozwojową, jest też w centrum zainteresowania producentów, dystrybutorów i hurtowników - Tak rynek horeca podsumowuje GFK w swoim raporcie Rynek gastronomiczny .Rynek gastronomiczny w Polsce wzrósł o ponad 10,5 pkt proc. wobec poprzedniego roku do ok. 36,12 mld zł, wynika z raportu GFK "Rynek gastronomiczny 2017".. i był wart niemal 32,7 mld zł - wynika z danych GfK Polonia.. Obecnie aż 59% Polaków, którzy ukończyli 15 rok.. i był wart niemal 32,7 mld zł - czytamy w raporcie GfK.Jak wynika z badania zrealizowanego przez Instytut GfK, rynek gastronomiczny w Polsce zanotował kolejny wzrost.. życia deklaruje, że w ostatnich 12 miesiącach przynajmniej raz odwiedziło lokal gastronomiczny.GfK: Gastronomia wciąż w fazie wzrostu Jak wynika z materiału przygotowanego specjalnie na potrzeby Rynku Gastronomicznego w Polsce - Raport 2019 - branża w Polsce od kilku lat rozkwita .Wartość rynku ekologicznych kosmetyków w Polsce sięga już niemal 200 mln zł i ciągle rośnie: segment tych kosmetyków wzrósł w okresie od lipca 2019 r. do czerwca 2020 r .. Polska gastronomia..



Komentarze

Brak komentarzy.


Regulamin | Kontakt