Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem ciasta




Materiał do utrwalenia znajduje się w książkach z technologii (str. 280 - 282 ) lub w zeszytach osobistych.Zgodnie z planem nauczania dla zawodu kucharz małej gastronomii na zaję-cia z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem przeznaczono 8 godzin w cyklu nauczania w szkole dla młodzieży.. Przygotowywanie i wydawanie dań.TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM - 3 BS - 06.04.2020 r. Drodzy uczniowie 3 BS .. Procesy technologiczne w .Imię i nazwisko: Klasa: Data: 1.Siekanie mąki z tłuszczem, dodanie żółtek i zarobienie składników w jedną całość to technika sporządzania ciasta: a. kruchego b. biszkoptowego c. ptysiowego d. drożdżowego 2.Przygotowując ciasto naleśnikowe należy: a. do mleka dodać jaja, wodę i mąkę, dobrze wymieszać b. do mąki dodać jaja, mleko i wodę, dobrze wymieszać c. wymieszać .Rozkład materiału nauczania z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem.. Smażenie i gotowanie wyrobów drożdżowych.. Wypiek.. Czas zajęć: 45 minut Cel ogólny: - wzbogacenie uczniów w wiadomości o żywności i żywieniu Cele szczegółowe: - poznanie surowców i etapów produkcji ciasta pierogowego Cele operacyjne: - uczeń: - potrafi .Szukasz prac z Ciasta z przedmiotu Technologia gastronomiczna?. Sposoby formowania wyrobów z ciasta ziemniaczanego Obróbka cieplna półproduktów z ciasta ziemniaczanego Powtórzenie wiadomości 47 Sprawdzian 48.Przedmiot: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem..

1 TŻ technologia gastronomiczna z towaroznawstwem.

Rozkład materiału nauczania z .. CELE LEKCJI Po zajęciach uczeń powinien: Wiedzieć Umieć Zapamiętać(znać) Rozumieć-wymienić składniki podstawowe i uzupełniające stosowane przy wyrobie .Konarzewska, B. Zielonka, M. Konarzewska-Sokołowska „Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem cz.I", rea, Warszawa 2003 czasopismo „Kuchnia" nr 5/2004, str. 66-69 oraz nr 8/2005, str. 36-37Wyrabianie − druga część procesu przygotowywania ciast, po ich zarobieniu.. Wyrabianie ma na celu zlepienie wszystkich składników ciasta w jednolitą masę oraz wpompowanie w nią dużej ilości powietrza.Ilość wprowadzonego powietrza ma wpływ na pulchność ciasta, a także jego późniejszą lekkostrawność.Podczas obróbki cieplnej powietrze wprowadzone do masy rozpręża się .Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i zadaniach, zeszyt ćwiczeń cz. 2 13,00 zł zeszyt przeznaczony do nauki zawodu kucharz małej gastronomii oraz zawodów gastronomicznych na poziomie technikum, np. kucharz, kelner, technik żywienia i gospodarstwa domowego, technik organizacji usług gastronomicznych Autorki: Ewa .. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz.. Zakres treści Zapoznanie z PSO Kryteriami egzaminu zawodowego ..

Tytuł: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem.

Wyrażam zgodę na używanie przez Grupę OLX sp.. Cele operacyjne:TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM Klasa 1 kucharz Moduł - dział -temat L. p.. Zakłada się, że zajęcia edukacyjne zostaną przeprowadzone w wymiarze 300 godzin w realizacji całego cyklu na-uczania.Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem na Allegro.pl - Zróżnicowany zbiór ofert, najlepsze ceny i promocje.. Sprawdź w Sciaga.pl.. Część 2.. Temat 2: Ciasta zarabiane na stolnicy - kluskowe makaronowe, pierogowe, ziemniaczane.Ciasto ziemniaczane Przedmiot: Technologia gastronomiczna z obsługą konsumenta Cele ogólne: • zapoznanie uczniów ze składnikami i sposobem wykonania ciasta ziemniaczanego, • zapoznanie uczniów z różnymi sposobami formowania ciasta ziemniaczanego oraz zastosowaniem wyrobów z tego ciasta.. Zakres treści Zapoznanie z PSO Kryteriami egzaminu zawodowego 1 .. Obróbka cieplna półproduktów z ciasta ziemniaczanego Powtórzenie wiadomości 67 Sprawdzian 68 Pieczywo cukiernicze nietrwałe Syropy, pomady i 69 -70Technologia Gastronomiczna Z Towaroznawstwem 2 najnowsze ogłoszenia na OLX.pl.. z o.o. środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych w celu przesyłania mi informacji handlowych oraz prowadzenia marketingu (np. newsletter, wiadomości SMS) przez Grupę OLX sp.. Pobierz (doc, 42,5 KB) Podgląd treści..

1 TŻ technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Moduł - dział -temat L.p.

Wyrażam zgodę na używanie przez Grupę OLX sp.. Tutaj znajdziesz największą w Polsce bazę wypracowań, konspektów, streszczeń i pomocy szkolnych w Polsce.. Zapiszcie temat lekcji, nie zapominając o dzisiejszej dacie (O6.04.2020 r.)ROZKŁAD MATERIAŁU NAUCZANIA Z PODSTAW ŻYWIENIA CZŁOWIEKA DLA KLASY II TECHNIKUM - KUCHARZ.02.06.technologia gastronomiczna z towaroznawstwem nauczyciel: Monika Blot Temat 1: Ciasta zarabiane w naczyniu gotowane, smażone.. z o.o., podmioty powiązane i partnerów biznesowych.Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem: Cz. 3 Part 3 of Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem , Aleksandra Procner , ISBN 8302031704, 9788302031700 AuthorBabka piaskowa - rodzaj ciasta deserowego, babka z ciasta biszkoptowo-tłuszczowego (piaskowego), przygotowanego metodą „na ciepło" lub „na zimno".Ciasto może być jasne lub kakaowe, np. dwukolorowa babka „marmurek" („babka marmurkowa").W przepisach na babkę marmurkową często spotykanym składnikiem jest mleko lub jogurt.. Posiadamy prawie 100 tysięcy materiałów dla gimnazjum, szkoły średniej oraz z zakresu studiówTECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM Klasy 1TŻ1, 1TŻ2 Moduł - dział -temat L.p.. z o.o., podmioty powiązane i partnerów .Technologia Gastronomiczna Z Towaroznawstwem najnowsze ogłoszenia na OLX.pl..

Bardziej szczegółowoTechnologia gastronomiczna z towaroznawstwem.

Margaryna Olej Smalec Frytura Frytki Ciasto kruche Kotlet schabowy Jajecznica Pączek.. Opracowanie publikacji : mgr inż. Dariusz Mączka , nauczyciel przedmiotów zawodowych gastronomicznych Materiały przeznaczone do bezpłatnego użytku i rozprowadzania .TEST SPRAWDZAJĄCY Z DZIAŁU "CIASTA" 2 1.Zaznacz produkty wykonane z ciasta biszkoptowego: 1. tort, racuchy, ciastka korpusowe 2. rolada, tort, baba wielkanocna 3. szarlotka, keks, ciastka korpusowe 4. szampanki, ciastka korpusowe, rolada 2.Jakie charakterystyczne przyprawy dodajemy do ciasta piernikowego?I Scenariusz zajęć z przedmiotu TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM Temat bloku: Mąka i potrawy z mąki Temat dnia: Ciasto zarabiane na stolnicy - pierogowe.. Część 2 (REA) Kwalifikacja T.15 Organizacja produkcji gastronomicznej (REA) Kwalifikacja T.15 Usługi gastronomiczne (REA) Kwalifikacja T.15.. Kwalifikacja HGT.02.. Zastosowanie Zastosowanie jajjaj ww produkcjiprodukcji gastronomicznejgastronomicznej 322 9.5.1.. Powtórzyć i utrwalić materiał: - przeczytać w podręczniku „Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów", rozdział 6, - „Owoce" od strony 82-91.Ciasto biszkoptowo-tłuszczowe (ciasto piaskowe) - ciasto sporządzane z mąki pszennej (o średniej lub małej zawartości glutenu) lub z mąki pszennej wymieszanej z mąką ziemniaczaną w stosunku 1:1, masła lub margaryny (zwykle ok. 25% masy ciasta), cukru, jajek i środków spulchniających.Składniki dodatkowe to bakalie, kakao i substancje smakowo-zapachowe.5 Wstęp Niniejsza publikacja przeznaczona jest dla nauczycieli przedmiotów technologia gastronomiczna z towaroznawstwem do kszta cenia w zawodzie kucharza 512[02] oraz technologia gastronomiczna do kszta cenia w zawodzie technika ywienia i gospodarstwa domowego 321[10].. Część 2 (REA) Kwalifikacja T.10 Usługi kelnerskie (REA) Podręczniki Kwalifikacja T.6.. Przygotowywanie i wydawanie dań.. Ciasta wyrabiane w naczyniu 374 10.7.10.7.. Ciasta wyrabiane na stolnicy 361 10.6.2.. Potrawy z jaj gotowanych 322 .. .Przedmiot: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Klasa: III Technikum Gastronomiczne Temat: Ocena towaroznawcza i zastosowanie ciasta biszkoptowego w produkcji gastronomicznej.. Charakterystyka ciasta parzonego, czynniki spulchniające.technologia gastronomiczna z towaroznawstwem - klasa 2 bs Utrwalenia wiadomości o etapach produkcji mleka spożywczego, a także o cechach fizycznych i organoleptycznych mleka surowego.. Zakres treści Zapoznanie z PSO Kryteriami egzaminu zawodowego 1 Procesy technologiczne w produkcji potraw.. Szkoły ponadpodstawowe - Małgorzata Konarzewska.. Przed nami kolejny dział „napoje zimne i gorące.. Temat 1: Powtórzenie wiadomości: owoce.. Nauczyciel: Anna Wolarek .. .Jakie zastosowane w technologii gastronomicznej mają tłuszcze .. z o.o. środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych w celu przesyłania mi informacji handlowych oraz prowadzenia marketingu (np. newsletter, wiadomości SMS) przez Grupę OLX sp.. Zosta a opracowana na podstawie programów nauczania w zawodach kucharza 512[02]/T-4,TU,SP/MENiS/ oraz technika ywienia i .Szczegóły: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem..



Komentarze

Brak komentarzy.


Regulamin | Kontakt